Kundalini Yoga Teacher Training Level 1

KRI Level 1 Teacher Training

Yoga Alliance RYT 220-hour

Novembar 2022. – Juli 2023.

Bosna i Hercegovina

Učiteljski trening Kundalini Yoge može tvoj život značajno da promijeni. Daje ti sve potrebne alate da ovu moćnu tehnologiju primjeniš u svom životu, kao i da ova učenja dalje dijeliš sa svijetom na profesionlan način. Naučit ćeš kako da pročistiš i ojačaš svoje tijelo i um, i kako da se povežeš sa svojom istinskom prirodom. Dozvoli sebi prelijepo vrijeme koje ćeš provesti zajedno sa grupom, ali i duboko sa samim sobom i na taj način produbi svoje razumijevanje o drevnim učenjima Kundalini Yoge, koja se također naziva i Yoga Svjesnosti. 

Kroz učiteljski trening Kundalini Yoge upoznat ćeš se sa teorijom i filozofijom i ujedno dobiti iskustvo zajedništva, dobiti ćes duboke uvide o sebi kroz praksu yoge i meditacije. Znanje i primjenjeno iskustvo koje stekneš će ti pomoći da prepoznaš i osnažiš svoje kvalitete, a kroz razumijevanje Kundalini yoge razvit ćeš svoj puni potencijal koji će služiti i tebi kao i onima oko tebe. 


Certifikacija

Ovaj učiteljski trening Kundalini Yoge Level 1 vam donosi KAUR Concept u suradnji sa Amar Das akademijom iz Beča (Austrija). Trening je međunarodno priznat od KRI (Kundalini Research Institute), jedine priznate organizacije za certifikaciju Kundalini Yoga učitelja. Sa treningom ispunjavate i 220h za Yoga Alliance RYT.


O programu

Trening se sastoji od četiri modula koji su raspoređeni tokom jedne godine, a odvijaju se u sljedećim datumima:

DATUMI

Modul 1 – 2.11. – 6.11.2022.

Modul 2 – 1.2.  – 5.2.2023.

Modul 3 – 12.4. – 16.4.2023.

Modul 4 – 26.6. – 2.7.2023.

Trening je cikličnog tipa, što znači da se možete priključiti na bilo kojem od četiri modula. Svaki modul je zasebna teoretska i praktična cjelina.


Učiteljski tim

Nirmal Singh

Vodeći trener Level 1 i Level 2 za učitelje Kundalini Yoge

Ima iskustvo od gotovo 30 godina u podučavanju Kundalini Yoge. Praktičar je drevne tehnike iscjeljenja Sat Nam Rasayan, učitelj hatha yoge, praktičar shiatzu tehnike, kao i tradicionalne kineske medicine. Posebno je posvećen iscjeljenju u radu sa zvučnim zdjelama.

Trenutno živi u Beču u Austriji, gdje vodi svoj yoga studio Amar Das, a radionice i treninge vodi širom svijeta, od Austrije, Francuske, Njemačke, Kine i vodeći je trener učiteljskog treninga Kundalini Yoge koji se održava u Bosni i Hercegovini, a okuplja polaznike iz čitave regije Balkana. Posljednjih nekoliko godina, njegova lična misija je postala da se posveti iscjeljenju ljudi iz naše regije. Kroz njegovo vodstvo do sada je prošlo već tri generacije Kundalini Yoga učitelja koji danas prakticiraju i predaju Kundalini Yogu širom Balkana. 

Amar Dev Kaur

Level 2 Kundalini Yoga učitelj pod mentorstvom Nirmal Singh-a

Postoje profesije koje opisuju Amar Dev. Ona je psihologinja, socijalna radnica, učiteljica yoge, coach. Postoje i hobiji koji opisuju njen karakter: pokret, po mogućnosti u prirodi, kao što je ples, trčanje, planinarenje, plivanje, penjanje… Naprosto voli provoditi vrijeme u prirodi.

Postoje i osobine i vrijednosti koje su bazne u njenom životu: suosjećanje, ljubav, nježnost… Kao i ciljevi koji utiču na njen put. Ona to sažme u: ‘Tamo gdje idem ne želim za sobom ostaviti izgorenu travu, nego vidjeti da je cvijeće procvjetalo.

Himat Singh

Level 2 Kundalini Yoga učitelj pod mentorstvom Nirmal Singh-a

Za njega Kundalini Yoga, povrh svega, znači iskustvo. Sva iskustva mu pomažu da uvidi ko on u stvari jeste i šta sve može da postane. Kako kaže ‘Sva unutarnja iskustva, svi otpori, obrasci, energije, moj kapacitet da volim i budem sretan, kao i sve suprotnosti ovoga – sva isustva jednako mene čine onim što sam zaista.’. Ima želju da veličinu Kundalini Yoge unese i u živote drugih ljudi.

Level 2 Kundalini Yoga učitelj pod mentorstvom Nirmal Singh-a, nakon čega će samostalno moći obučavati Kundalini Yoga učitelj. Također je facilitator krugova, životni i društveni savjetnik, cocach.


Cijena učiteljskog treninga i uvjeti plaćanja

Kako biste obezbijedili svoje mjesto na treningu, neophodna je uplata depozita u iznosu od 270 €. Depozit ulazi u punu cijenu školarine i bespovratan je. U slučaju otkazivanja treninga vam se vraća puni iznos depozita. 

Plaćanje u punom iznosu

Early bird (do 30. septembra): 1250eur*

Late brid (nakon 30. septembra ): 1350eur*

Plaćanje u ratama

4 rate** – 1400eur (350eur po modulu)

Više od 4 rate – pošaljite upit na info@kaur.ba 

*depozit ulazi u ukupnu cijenu treninga

**uplata je najkasnije do zadnjeg modula

Cijena logistike

Cijena logistike (noćenje, obroke i materijal) – 280eur* po modulu.

U cijenu ne ulaze putni troškovi.

*cijena se može promijeniti u slučaju povećanja cijena predvidjenih troškova


Lokacija

Visitor Centar Pecka

Gornja Pecka 158

70267 Baraći, BiH


Prijava

Molimo vas da registracijski obrazac isprintate, popunite potrebne podatke i pošaljete nam potpisano putem emaila.