Neki novi mi

Zasigurno ćete se složiti sa mnom da je za sve nas ova godina bila izuzetno izazovna.  Osjetim da imamo još dosta čežnje za tim dobro poznatim starim, ali moramo biti svjesni da povratka na staro više nema. Vjerujem isto tako da svako od nas to i osjeti, ali nas je strah to i priznati. Strah nas je od nepoznatog. A šta kad bih vam rekla da to nepoznato je bolje od ovog poznatog?  Sagledajte sada malo sebe i svoj život. Samo zamislite sebe na početku ove godine, sjetite se tada svojih želja i potreba, pa zatim se vratite u sadašanji trenutak. Nije to više isto je li tako?

Promjenu koju osjetiš u sebi je promjena koja se dešava svima nama, dešava se cijelom čovječanstvu. Riječ je o Univerzalnom pomaku svijesti. Nalazimo se na prelazu dva potpuno različita svijeta. Zato nam je i teško. Ruše se temelji i strukture svijeta kakvog smo poznavali, a taj Novi svijet o kom svi pričaju nam se čini još uvijek nedostižnim i nejasnim.  Zato mi nije čudno što baš ovaj tekst izlazi na današnji dan 21.12.2020. Pogledajte prvo brojeve koji nose svoju poruku. Imamo 21 naspram 12. Brojevi se ogledaju jedan naspram drugog kao što se svi mi ogledamo jedni u drugeima. Svi su naša ogledala i u svojoj suštini svi smo isti. Oba broja se ponavaljaju dva puta i daju još više značenja samom danu. Broj 2 je broj ravnoteže, harmonije i odnosa i vezan je za služenje naše životne svrhe. Dok broj 1  označava jedinstvenost i nove početke. Zajedno daju poruku da je završena jedna karmička lekcija. Vrijeme je da ostavimo stare obrasce iza nas i zakoračimo u nove cikluse i puteve rasta.

Kao i velika konjukcija Jupitera i Saturna o kojem bruji čitav astrološki svijet, a i šire, sve nam nosi poruku da je vrijeme da „staro“ zamijenimo sa „novim“ i da gledamo na predstojeće događaje i iskustva sa povjerenjem da će nam na kraju donijeti puno bolje nego što smo očekivali. Ulazimo i prelazimo iz svijeta konstante borbe, svijeta hijerarhije i stalnog dokazivanja našeg mjesta na nekoj ljestvici i prelazimo u doba lakoća i razumijevanja.  Zajedno smo svi u ovoj godini zakoračili u to novo doba gdje je kolektiv i zajednica bitniji od pojedinca, doba gdje više neće biti laži i obamana jer Istina je uvijek najglasnija, doba gdje tvoja riječ je odraz tvog karaketera i doba gdje je bitnija mudrost i intuicija u odnosu na inteligeniciju i znanje.

Zanimljivo je da se sve ovo dešava na dan Ziskog solisticija, prelaska iz jeseni u zimu, ali ujedno i tačke prekretnice kada dan polako postaje duži. Dan postaje duži tako i svjetlost postaje duža i tako je i u našim životima. Polako ćemo sa vremenom ispred nas osjetiti da je više svjetlosti nego tame, ali trebamo najprije ući u tišinu sa sobom, to je naša hibernacija duše prije nego što možemo procvjetati. Iskoristite sad ovaj snažan energetski period kao momenat poravnjanja i sabiranja svega u vašim životima. Taj „reset“ momenat, kako bi se sistem uklonio svega što ne želi više da nosi u Novu godinu i otvori prostor za neke nove spoznaje koje nam tek slijede.

Vrijeme je za podršku i dijeljenje. Doba da damo sebi dozvolu da vidimo ko smo mi zaista i da damo i drugima da nas vide. Ulazimo u godinu broja 5 i pet je broj Učitelja i vezan je za komunikaciju i Riječ. I znaj da učitelja ne moraš tražiti van sebe jer sve što tražiš je već u tebi, ali moraš i da vjeruješ i da se prepustiš. Tvoja riječ je tvoj karakter i osvijestite kako i šta pričate sebi i šta na koji način razgovarate sa drugima.

Mogla bih o svemu ovome da pričam još puno više, ali ostavljam vas s tim da budete svjesni da se promjena u vama već dogodila. Nećete je možda osjetiti odmah, i oni koji se odupiru defintivno osjete veliki pritisak unutar sebe i oko sebe. Vjerujte mi, što se prije prepustite neizvjesnosti bit će vam lakše jer zaista jedino u životu što je konstantno je promjena i…

Zaista postajemo neki novi mi.