“Žensko tijelo – ženska mudrost” Vikend radionica

Imamo čast organizovati jednu posebnu radionicu, namijenjanu za žene. Prvi put u Sarajevo dolazi Magdalena Veljković, autorica je programa za žene „@Ona je BlaŽena“, prvi certifikovani savjetnik za revitalizaciju maternicev te terapeut tehnike naparavanja maternice. Uz nju organizujemo i radionicu o ženskoj prirodi i njenoj velikoj mudrosti kroz predavanje i čas kundalini yoge koje vam vode Ada i Amra. Pozivamo vas na ovu posebnu vikend radionicu posvećenu ženi i mudrosti ženskog tijela. Vrijeme je da se upoznamo sa svojom nježnijom i suptilnijom stranom koja je dio svake od nas.

Uzmite pod ruku svoju prijateljicu, sestru, rodicu, majku… i zajedno dajmo sebi jedno iskustvo za prave boginje.

Žena treba da brine o sebi kao što želi da drugi brinu o njoj.

Plan radionice

SUBOTA, 14.maj od 17-20h

‘Njega maternice – njega žene’ sa Magdalenom Veljković (@onajeblazena)

Predavanje ‘Njega maternice – njega žene’ sa Magdalenom Veljković (@onajeblazena)Predavanje o ženi. Njenom spolnom organu, vulvi. Maternici. Njezi. Isceljenju maternice. Tijela. Ciklusima. Fazama. Ljubavi.Predavanje će sadržati tri djela :

  • Prvi koji će biti o njezi maternice parom ljekovitog bilja. Kako para pomaže vagini, maternici i jajnicima da ozdrave i pokrenu cirkulaciju.
  • Drugi će biti o ženskoj energiji i kako se povezati sa matericom.
    Ženska energija je najveći potencijal ove planete, ako je nismo svjesni i ne znamo kako da je kreativno usmjerimo sagorjevamo je.
  • Treći dio će biti određivanja idealne mješavine bilja za vas. Jako je bitno da svaka žena zna da se stara, njeguje i povezuje sa sobom i svojim izvorom.

Njega parom je jedan od idealnih načina da to i napravi.Svaka sudionica dobiti će na poklon mješavinu za jednu sesiju naparavanja kod svoje kuće.A ženama koje odluče da žele taj vid njege pružiti sebi, mogu tada preuzeti svoju kombinaciju ljekovitog bilja prilagođenu njihovom ciklusu, periodu i potrebama.Moći ćete da naručite i svoju biljnu mješavinu uz instrukcije kako čišćenje parom primjeniti u svom domu.


NEDJELJA, 15.maj od 10-14h

‘Mudrost ženskog tijela’ sa Amrom Ćorić i Adom Vuk (@kaur.concept)

Prvi dio radionice će biti predavanje o:

– ženskoj prirodi i kako se ponovo povezati sa tom suptilnom energijom u nama

– šta su to mjesečeve tačke, gdje se nalaze i kako utiču na naše raspoloženje, kreaciju i energiju

– jednostavni rituali kako biste se povezale sa svojom ženskom prirodom

Drugi dio radionice se sastoji od časa Kundalini yoge i zajedničke grupne meditacije u sigurnom i podržanom zajedničkom prostoru.

Predavaačice

Magdalena Veljković

Magdalena Veljković je autorica je programa za žene „ Ona je BlaŽena “ . Ona je prvi certifikovani savjetnik za revitalizaciju maternice u regiji, a edukaciju je završila po programu Keli Garza (Peristeam Hydrotherapy Institute, USA).Inače je edukator i terapeut podsvjesne tehnike Duboki PEAT pa uz tehnike vaginalnog naparavanja ljekovitim biljem, i PEAT koristi za podršku svojim klijenticama kroz hormonalni disbalans, neregularnosti u menstrualnom ciklusu I kod problema neplodnostiMagdalena je zaljubljenik u prirodu, biljke kao i moć ženske energije. Nakon završene obuke sopstvenim iscjeljenjem neregularne menstruaciji kao i urinarne infekcije spoznala je moć pare.Od 2018.god drži predavanja, ženske krugove i drugim ženama širom Balkana pravi individualne biljne mešavine za njegu maternice. Predavanja se zovu “Nega Materice – Nega Žene”, a ženski krugovi “Šapat Materice”.

Amra Ćorić i Ada Vuk

Amra i Ada su učiteljice Level 1 Kundalini yoga prakse i već dugi niz godina im je yoga način življenja.
Ova jedinstvena praksa je snažno uticala na njihovu ličnu transformaciju i vratila ih je toj nježnoj i suptilnoj prirodi koju često zaboravimo da njegujemo kao žene.Iz njihovog dugodišnjeg bliskog prijateljstva se izrodila ideja i projekat, a to je upravo KAUR. KAUR je nastao kao brend odjeće inspirisan ženom i njenim kvalitetima. Pored brenda odjeće osnovale su i Udruženje KAUR kroz koje žele da doprinesu zajednici na način da se posvete njezi i brizi žene i na taj način da grade zajednicu u kojoj svi želimo živjeti.Redovno podučavaju online i uživo časove yoge, organizuju tematske radionice, organizatorice škola za buduće yoga učitelje i velike zaljubljenice u prirodu, pokret i slobodu izražavanja svoje autentičnosti.


Cijena radionice

  • Cijena za oba dana je : 120 KM
  • Cijena za jedan dan: 70 KM

Povedete nekoga sa sobom, prijateljicu, majku, kćerku,tetku, rodicu, nanu/baku i pridružite nam se po povoljnijoj cijeni:

  • Cijena za oba dana: 110KM
  • Cijena za jedan dan: 60KM

*cijena se odnosi na jednu osobu

Želimo ovaj vikend da poklonimo svima vama vrijeme za sebe. Neka se brižnost medju ženama raširi, razmnoži i oslobodi.
Slobodno na radionice dođite sa svojim majkama, sestrama, kćerkama, prijateljicama i pozovite sve one za koje osjetite da bi im koristila. Ruku pod ruku pa put nekog novog doba gdje žena brine o ženi u sebi. Gdje je žena BlaŽena.


Prijaviti se možete tdo 12. maja. Broj mjesta je ograničen, a prijave možete poslati na info@kaur.ba . Prijavom na mail ćete dobiti detaljnije upute za obje radionice.